fredag 28 februari 2014

Fredag

Min surdeg har dött. Den bubblar inte och luktar värre än innan.

Här är den vid gott liv för två dar sen. Det satt visst inte i blodet. Men ska vara lika envis som mamma och börja om. Fast imorgon, ikväll hälls den döda mjöl-vatten blandningen ut och ett gott glas rosé hälls upp. För att liksom mota bort det gråa vädret och låsas att det är vår.

Ja jag var tvungen att ställa upp det någorlunda snyggt... Men missade ta bort Jonas linsvätska... Jahapp, annars så har vi denna lönehelgen förutsätt vårt sug att gå ut och äta och har bokat bord på Dr Glas i Linne. Jag ser fram emot råbiff!

Hoppas ni får en trevlig fredagkväll!

 

tisdag 25 februari 2014

Vår på ingång?

På jobbet sitter jag just nu väldigt bra, fullt med fönster och liksom på en kommandobrygga med utsikt över fabriken. Och det är ju extra trevligt nu när solen tittat fram annars hade jag nog helt missat den. Men det var lite ljust när jag tog mig hemåt.

Nu har jag precis kommit hem efter cykeljakt. Efter tiden i Nederländerna och allt cyklande där så är jag super sugen på att börja cykla till jobbet. En nätt bit på ca 10 km en väg. Detta delade de två cykelhandlare jag pratade med i två läger kan man säga. Den ena tyckte jag skulle ta en racer eller stadshybrid alltså rätt så sportig med rakram och massor av växlar. Den andra tyckte en vanlig damcykel med sju växlar fast liksom inbyggda och därmed skyddade. Till den sista nämnde jag, vilket jag glömde till den första, att jag ville ha en så lättskött som möjligt. Men, blev inget köp hos någon. Den sista säljaren som jag pratade med var på XXL sport och hade nog haft en lång dag. För någon mindre intresserad i att sälja något har jag nog inte mött. Så tror jag tar en tur till några till affärer i helgen då jag har lite mer tid. Men vill ju börja cykla nu nu nu när det är så fint väder!
Efter att snopet inte fått köpt en cykel, jag jag vill liksom få det gjort direkt när jag kommer på något, så gick jag och storhandlade så jag iallafall fick med mig lite fina tulpaner hem.

fredag 21 februari 2014

Hav, mat, mat och mat

Efter allt byggande i helgen begick min hals myteri och har sen dess krävt uppmärksamhet konstant genom attackhosta och svidande. Synd bara att denna veckan var det en hel del på jobbet att göra så jag har hållt ut men igår gick det inte och jag gick hem tidigt från jobbet. Idag känns det lite bättre men är hemma för att verkligen bli frisk.

Tänkte vi kan titta på mer vad vi gjorde helgen Emma och Niklas var här. Mest för att jag tycker det är så kul att fixa till bilder. Att blogga om dem i snabb anslutning är visst inte min grej...

Vi gick från Slottskogen in till stan där vi delade på oss och jag och Jonas tog en tur och tittade i alla inredningsaffärer vi hittade för att provsitta alla soffor i jakt på den bästa. Kom som tur var fram till att den soffa vi hittat på Mio var bäst. Fikade och mötte sen upp de andra igen och åkte ut till Saltholmen. Där var det blåsigt men fint.

Jag välte Jonas på Yodas ögonbryn. (Eller ögon, tänk er öronen ut mot sidorna där)

Promenerade runt där ute innan vi åkte hem och förberedde Mello middag, Pizza!

 

Det blev bra, igen. Berättar ioförsig bara när det blir bra middagar... ;)

Sen efterrätt till filmen Django Unchained.

 

Morgonen efter åt vi frukost, vinkade av Emma och Niklas (vad kul att ni var här! Får vi göra om!) och åker sen på stor inköpsrunda för vardagsrummet.

 

tisdag 18 februari 2014

Sammanfattning del 6

Nu är vi i slutet av Juli och jag har åkt hem för den efterlängtade semestern!
Jag och Jonas umgås tills vi nästan inte står ut med varandra. Åker till Tjörn och sen ner till Blekinge.
Där är vi ute på en ö och hänger och inne på land busar vi med Crille. (Och umgås med Jonas föräldrar)
Hemma i Göteborg njuter vi av vår utsikt och långa sommar kvällar. Träffar massa kompisar och fikar på stan. Har det allmänt härligt.
Sen flyger jag tillbaka till Nederländerna. Jobbar på och cyklar runt på de platta vägarna.

Mamma och pappa svängde förbi på besök. Fick ett par riktigt bra dagar. Perfekt väder, god mat och fika.
Mamma passade på att besöka ett bageri hon haft kontakt med, jag och pappa fikade. Jag drog ihop en bild av hur det varit under dagen, där mamma hoppar in i bageri när helst hon kan och pappa undersöker varenda fordon som passerar. Lite jobbskadade kanske?

Sen återgår det till vardag. Jag upptäcker kaffemaskinen i huset och får sömnproblem för ett par dagar. Lilla IJsselstein visar sig från sin bästa sida på vägen till jobbet.

måndag 17 februari 2014

Halvvägs

Vi byggde hela helgen, fullkomligen slogs med wellpapp och små skruvmejslar. Inte med varandra då utan mot själva möblerna. Det var ett jämt lopp, en av lådorna krossade min stortå men jag gav igen med att bryta den rakt av (eller ja den knäcktes när den landade på min tå...)
Vi började med att ta bort all tejp efter målandet samtidigt som vi lyssnade/tittade på damernas stafett.
Sen sattes skrivbordet ihop. Och här freebasade vi, monterade inte hela möbeln! Ja ni hör ju vad innovativt, nästan så vi designat den själv (Vi struntade i att montera några hyllplan så själva datorn fick plats där istället).



Sen byggde vi tvmöbeln. Tanken är att ha två extra hyllor uppe på de höga bokhyllorna men det väntar vi lite med då det kan vara bra att skruva fast dem i väggen på något sätt. Så att skaderisken inte är allt för överhängande vid inträde i denna bostad. Alla grejer hade vi inte fått med oss första gången men efter lite sökning fann vi att Ikea Kållered hade det vi behövde så tog en tur ut dit och kunde sen bygga ihop så det såg helt klart ut.

Nu började det bli sent, en låda hade krossat min tå och det var lite snett här och där. Humöret tröt kan man säga. Bra tillfälle att kalla avslut på byggdagen, störta in i köket och laga lammfärsburgare för att sen rusa in i vardagsrummet och koppla in tvn igen. Mellodags!

Efter mat, kokosbollar, tv och slutligen flera timmar sömn var vi fitt for fight att åka ut till Ikea igen. Trodde jag. Det var visst en herrstafett i skidor också. Så blev återhämtning i soffan med resterande kokosbollar tills vi kunde se guld nr 2 tas hem. Med det lämnade vi börjat hemmet i jakt på en likadan lådfront som förolyckades dagen innan. När vi ändå var ute och åkte så länsade vi Clas Ohlsson på sladdlister för att vid hemkomst ta oss för det vi planerat att göra det senaste fyra åren. Vi tog hand om alla våra sladdhärvor!
Riktigt nöjda är vi. Skönt att ha lite stängda hyllor och mycket mer förvaring än innan. Det som saknas är den beställda soffan tillsammans med soffbordet som ska komma om ett par veckor samt kolla ut lite nya lampor och en matta.

lördag 15 februari 2014

Denna helgen

Igår var ju alla hjärtansdag och vi försökte båda på att överraska den andre med god middag. Eftersom jag kom hem först passade jag på att lägga ett andra lager färg på väggen vi spacklade och sen satte jag igång med att förbereda lammfärsburgare. Efter en stund kommer Jonas intjoande genom dörren med ett stort leende och massa mat han med.

Och detta såg ju super gott ut så jag packar in mitt burgarförberedande i kylen i väntan på mellomiddag imorgon och sätter igång med risotto och lax istället.

Eller jag och jag... Jonas lagar mat och jag tar ett par bilder på vårt stökiga men färdigmålade vardagsrum.

Vitt och fint och inte en spackelfläck syns till.

Sen äter vi massa god mat tävlar i På Spåret (en annan briljerade på första resan och modefrågorna! Fortfarande sur över den jäkla turbin ledtråden på en av resorna dock...).

Idag ska vi bygga möbler, först ska det bara ses på lite OS och kollas bakgrundsinformation om alla deltagare. Sen, då, då ska vi bygga massor!

 

fredag 14 februari 2014

Förra helgen

Just nu pågår middagslagning i detta hushåll men jag tänkte vi kan titta tillbaka på förra helgen då Niklas och Emma var här.

 

Vi redde snabbt ut släktförhållandena, dessa två är bröder.

Sen åt vi massa godis i väntan på att börja traska in till Linne. Där åt vi en fantastiskt god middag på Hello Monkey och sen rullade vi hem igen.

Morgonen efter lekte vi hotellfrukost, eller ja typ, allt är inte med på bilden... Lovar det var mycket grejer.

 

Emma hade ännu inte sett sälarna som vi prata mycket om så en tur genom Slottskogen blev det.

Pingviner.

 

Människor.

Bröder med långa ben.

 

Sälar!

Som var på bra humör och simmade runt och gjorde konster.

 

Sen gick vi in till stan.

 

onsdag 12 februari 2014

Interior decorating happening as we speak!

Nu är det på gång ska ni veta! I helgen slog vi slag i saken och var på Mio och köpte soffa och soffbord, som dock inte kommer levereras för ens om åtta veckor, och på Ikea och köpte tvmöbel och skrivbord. Igår levererades Ikea grejerna utanför dörren och vi ställde upp dem i vardagsrummet och fyllde det så att det helt täckte signalen till boxen och vi kunde för resten av kvällen enbart titta på kanal sex. Och det orkar man ju inte en längre stund så gick faktiskt och la oss i tid för en gångs skull! Fail men win så att säga.

Idag röjde Jonas ut våra gamla möbler och jag kom lägligt nog lite senare och tog istället tag i spacklandet. Bra arbetsfördelning! (Jag hjälpte till att bära ner en hylla)

Så nu ser det rätt stort men tomt ut här hemma.

 

Det blir en del paket och då fick vi ändå inte med oss allt för det fanns inte på lagret. Så blir en tur till i helgen troligtvis för att få lucköppnarna och ett par luckor till.

Jonas är iväg för att se på fotboll så jag sitter och tittar på spacklet som torkar jag. Kul!

Ne, drog undan paketen och kan nu titta på vad jag vill, hej Sveriges Mästerkock!