onsdag 24 april 2013

Semester

Nu har han kommit hit, min Jonas. Så nu är det semester i två veckor, eller ja sen i söndags. Kl ett på natten landade han. Sen dess har vi mest tagit det lugnt. Gått en runda runt kvarteren, tagit en tur i en park och kollat in några köpcentrum.

 

Idag åkte vi till shopping gatan MG Road/Brigade Road. Gick omkring i värmen tills vi bestämde oss för att gå bort till en annan närliggande shopping gata, Commercial Street.

 

Mycket affärer, mycket varmt och mycket folk så vi klarade ingen längre stund och hoppade tillslut in i en rickshaw och åkte till en galleria. För att svalka oss och ta en fika.

Eftersom jag nu äntligen har ett indiskt mobilnummer och därmed lite internet bestämde vi oss för att gå tillbaka mot en restaurang vi tänkt äta middag på. Med hjälp av gps blev det en riktigt trevlig promenad även om vissa delar helt saknade trottoar eller så var den bara ett kvarvarande hål och de flesta människor som åkte förbi tittade väldigt undrande på oss. Känns som man ser mer av staden när man promenerar igenom den.

 

 

Restaurangen hette Punjabi Grill och jag har ätit där en gång tidigare och tyckte det var så himla gott. Den gjorde oss inte besvikna denna gång heller. Beställde lammkotletter och lammbiffar som riktigt smälte i munnen.

Efter middagen tog vi en rickshaw hem. Gick fram till en grupp förare som alla undrade vart vi skulle. Förklarade var genom att säga området och sen vilket riktmärke eller väg, ingen kan adresser här, som ligger nära. När de kommit fram till var det är pekar alla mot en rickshaw och säger vad det kostar. Har ännu inte fått någon att köra med taxameter. De vill ha ett rimligt pris på 80 rupees så känns bra. Men det verkar om om det är dags att testa den nya föraren för innan vi ger oss iväg förklarar alla de andra för vår chaufför vägen ett par gånger extra. Han vinkar och kör iväg, sätter direkt igång musik i ett par stora högtalare bakom ryggen på oss och gasar på. Spännande att åka massa vindlande smågator i hög fart med indisk dunkadunka musik och en förare som i detta ljud tutar på allt och samtidigt pratar i telefon. Det var en upplevelse men hem till hotellet kom vi.

 

Här är han lite sur att luckan mellan dessa två bussar är precis för liten för att vi ska kunna smita emellan.

 

5 kommentarer:

Lottas Bak&Form, surdegsbageri sa...

Så trevligt ni har det, bra att du har rekat lite innan så det inte blir samma chock för Jonas som du fick. Ha det nu så härligt i fjorton dagar och ta det lugnt i fortsättningen med. Jäkta inte i den värmen det blir inte bra då. Puss o kram - mamma Lotta

Eva W sa...

Ja tur att du kollat runt innan. Och att du har testat runt så du vet vilken mat Jonas klarar. Ha det riktigt bra i/ på resan till Goa. Tur det inte var Ulf som körde taxin..... han hade nog provat att ta sig emellan bussarna ;-)

Emelie sa...

Gött att han kommit fram! Kram!!

Niklas W sa...

Har du tagit semester från bloggen också?;)

Augusta sa...

Det blev så, ville ju umgås så mycket som möjligt med bror din. ;) men nu har han åkt hem igen så nu blir det några fler inlägg. :)