söndag 22 september 2013

Scheveningen

Efter lunchen i Den Haag och sen lite strosande tog vi oss till en spårvagnshållplats. Vi letade efter bästa sättet att ta oss till stranden Scheveningen. Vi hade flyt och på den hållplats vi stod gick en av vagnarna direkt dit.

Inte just denna dock utan den som kom efter...

En kvart senare steg vi av ute vid havet

 

 

 

 

Det var lite molnigt men bra temperatur. Inte så man ville hoppa i direkt men behövde inte ha jacka. Vår guide bok sa dock att stranden brukar vara helt full av folk och att Nederländarna är som galna i den och badar friskt så fort temperaturen är över tjugo grader. Och ja vi såg några tappra själar som plaskade runt så var väl precis över tjugo då.

Tog lite kort. Och gick sen ut på piren för att ta en fika.

Det var ett pannkaks-och "Poffertjes" ställe. Fick förklarat att det var som små pannkakor och mycket goda samt en holländsk specialitet. Det brukar vara det när jag frågar servitörer om mat... Så var ju tvungen att prova.

Tänkte först det var lite dyrt med ca 6 euro för en liten pannkaka, tills de kom ut och jag såg att det var ett helt fat fullt av dem. Borde jag kanske tänkt på.

Det var gott, hade kanske velat ha en aning mer salt i smeten men med smör och socker på var det super gott. Ja menar vad kan vara dåligt med smör och socker på?

Där nere i hörnet satt vi. Längst ut på piren var det ett torn man kunde gå upp i. Högst upp på tornet stod en kran som de använde för bungyjump. Så fika underhållningen var att titta på folk som hoppade ut från en liten bur. Vi vågade oss inte på att hoppa men vi gick upp i tornet iallafall.

 

Såg typ ända bort till Utrecht! Det finns ju fördelar med att Nederländerna är så otroligt platt. ;)

Vi tog vagnen tillbaka till Centralstationen för att sedan snabbt vända tillbaka samma väg vi kom och stanna till på "Vredepaleis", the Peace Palace. Det är där den internationella domstolen är. Tänkte kan ju varit bra att sett nån domstol när man ändå är i Haag. De anordnar turer men det måste man förboka så vi stod utanför de höga grindarna och tog lite kort.

 

Efter titten gick vi tillbaka till stationen och tog tåget till Utrecht.

 

Vi råkade dock ta ett av de långsamma tågen. Tur att man har alla dessa elektroniska manicker för då kunde jag ju smidigt fortsätta läsa min bok i den lilla telefonen.

Framme i Utrecht gick vi till en restaurang vid en av kanalerna och åt middag.

Perfekt temperatur och stämning inne bland gatorna så vi fortsatte bort till en bar vid ett torg och satt och pratade ett tag innan vi tog vagnen tillbaka till IJsselstein. Lagom ansträngande dag.

 

5 kommentarer:

Emelie sa...

Vad härligt det ser ut! Fina bilder!

Malin Aurora sa...

Åh så himlans fint!

Augusta sa...

Tack! Var himla trevligt :)

Augusta sa...

Tack tack! :) Haag och stranden var riktigt fina

Kathrine sa...

åh nu fick jag flashbacks och minns att det va sånnadär poffertjes som jag va helt galen i när jag bodde i Australien!! :D mums!