söndag 24 november 2013

Lund spex

Fredagskvällen spenderade jag i Lund. Min vän Viktoria är med i Helsingkronas nations spex och de hade föreställning hela helgen. Så jag och Victoria (notera den annorlunda stavningen, detta är en annan vän) åkte ner på fredagskvällen för att kolla. Vi trodde vi var i rejält god tid för att kunna komma dit i tid samt käka något på vägen. Bara det att på E6 vid Lindome så var det en olycka och vi stod i kö i ca en timme. Fyra bilar som krockat men såg inte super allvarligt ut när vi åkte förbi så hoppas det gick bra för alla inblandade. Nu med lite tidsbrist samt påminda om hur lätt det kan hända en olycka i trafiken försökte vi ta oss så fort som möjligt (men ändå säkert!) ner till Lund. Stannade på en mack i Helsingborg och tog var sin köttbullemacka. Inte det smartaste valet den dagen. Detta försökte vi äta i bilen samtidigt som vi mixtrade med gpsen och adressen. Detta resulterade i att Victoria inte fick mycket ätit och jag blev fullkomligt nersölad av rödbetssallad. Efter ett par rundor runt universitet i Lund hittade vi fram, fick köpt biljetter och satt oss på plats.

Spexet började och var superkul!

Vi hade stark lampa bakom oss i pausen och gick och tog en öl i baren samt läste programmet. Försökte hitta Viktoria men hon var upptagen med att fixa sminket på spexarna.

När det var färdig spelat åkte vi hem till Viktoria och gick sen ut och åt. Dagen efter gick vi ut i Lund för en frukost och promenad.

Tittade in domkyrkan. Fantastisk byggnad, fatta vad det skulle kosta att bygga idag. Stor och pampig!

Gick förbi där de sjunger majsången.

Och sen åkte vi hem.

 

1 kommentar:

Anonym sa...

Rödbetssallad är som gjort för att bli nersölad men mums vad gott det är :D Roligt med spex! Och mysigt med en liten tjejhelg! Kram Emma