fredag 19 juli 2013

Utrecht




I lördags var vi Utrecht. Gick runt i det lilla centrumet med vindlande gator och alla små som stora kanaler. Som ett stort Haga kan man säga. Fast nästan mysigare och mer vatten. 
Stannade för att äta lunch vid en av kanalerna med översikt över en gatukorsning och det stora kyrktornet i bakgrunden. Vid tiden vi blev hungriga så var ju så klart alla andra det också och med ett otroligt fint väder så var alla uteserveringar fulla. Så gick vi förbi ett hörn och såg en som var halvfull. Helt perfekt läge, den låg precis vid kanalen med en massa sol och vid en mysig lite gata. Dök rätt på ett bord i hörnet och kände mig väldigt nöjd. Kan ibland sätta upp lite väl höga förväntningar över att hitta det perfekta stället med detta kändes som en jackpott! Tills servitören kom och berättande att köket höll på att renoveras så de enda de serverade var något att dricka… Det var ju inget annat att göra än att beställa det största och sötaste kaffet de hade istället. Komma upp i en lunchs kalorimängd än då liksom. Så jag tog en Extra-Latte-Mocha-Caramel-Coffe, lite kaffe med massa mjölk, grädde och kolasås. Jonas tog en slät kopp kaffe. En grej jag tycker väldigt mycket om med caféerna här att när man beställer en kaffe så får man en liten kaka eller chokladbit på köpet. Inför genast i Sverige! Så det blev ju en riktigt bra fika. (vi gick vidare efteråt till ett riktigt lunchställe)


Vi gick lite utanför centrum och hittade detta övernaturliga fordon uppe på vad jag tror är det nationella Järnvägsbolagets byggnad. Kanske håller på att hitta andra sätt att färdas kollektivt?


 

 Och som alltid blev det en glass i värmen. Detta var nog en av de godaste glassar jag ätit. Frusen yoghurt med vitchoklad, jordgubbssylt, muslicrunch och jordgubbar. Jonas hade massa olika nötter, choklad, brownie bitar, mango, mangosås och honung.     

3 kommentarer:

Elin sa...

Gaaaah glassen ser ju underbar ut! Ge mig!

Lottas Bak&Form, surdegsbageri sa...

Utrecht verkar ju vara en mysig stad, härlig med små kanaler och gamla kvarter. Kul att ni hittar trevliga ställen att fika på. Den glassen såg ju helt fantastisk ut. Vill ha! Vi kommer ju i september och då måste du visa oss det stället!

Emelie sa...

Glassen ser farligt god ut!