torsdag 12 december 2013

Husdrömmar och sötebröd

Imorgon Lucia men det var förra helgen som vi bakade till det ordentligt hemma hos vänner som precis köpt hus. Det är inte nådigt vad mycket mer plats det blir i ett två våningshus än en tvåa på 55 kvadrat. Lite hussugen nu kanske... Bara det här att man får plats att baka ett stort gäng innei köket.

Goda lussebullar och pepparkakor blev det i massor. Ett glas vin eller två slank ner det med.
 
Vad gör man när man ingen plåt har? Jo man står och väntar tills de som är kommer ut ur ugnen.
 
Har aldrig blivit särskilt bra när jag bakat lussebullar. Blivit torra och tråkiga men dessa blev bra, var ju inte jag som gjorde degen... och de med mandelmassa i var super goa. Doppade i smör och sen socker efter ugnen, hur kan det bli annat än himmelskt då?
Fast har ju lyckats ordentligt med mina kanelbullar det senaste, borde ju vara samma teknik kan man tänka. Kanske en av grejerna som kommer med åldern, man blir grym på att baka sötebröd.

 

2 kommentarer:

Lottas Bak&Form, surdegsbageri sa...

Kul att de håller bakplåtspappret med pepparkakorna i luften tills plåten blir ledig, kul initiativ, kanske nått att ta efter i bageriet - flygande bakverk, å jag hade velat ha lite trollkraft som Molly Weasly i Harry Potter när jag bakar.
Det viktiga när man bakar lussekatter och bullar i allmänhet är att inte ha för mycket mjöl i degen, degen skall vara riktigt lös. Lättast är det när man kalljäser i kylskåp - då blir degen lätthanterlig (tills den blir rumsvarm igen) men det gäller att vara ganska snabb, och sen låta bullarna jäsa lite längre på plåten istället.

Emelie sa...

Ja, de snurrorna med mandelmassa i och doppade i smör och socker blev ju grymma!