tisdag 7 januari 2014

Julafton

Julafton blev riktigt trevligt. Vi anlände till Jonas ena moster med familj i Helsingborg lagom till att kalle anka började. Jag, Jonas och de andra barnen satte oss i soffan för att titta. Går ju inte att missa! De andra var dock upptagna i köket där ugnen tidigare på dagen hade slutat fungera och lagom tills vi kom så havererade diskmaskinen också. För att klara kvällen hade grannarna mobiliserats och det var fritt fram att använda deras ugnar etter ett uttänkt schema baserat på när vilka hus åt under kvällen. Efter lite grejande i köket kom de dock fram till att det var en propp som hade gått och efter byte fungerade allt tipp topp igen! Tur det med tanke på hur mycket mat som kom fram senare under kvällen.
Vi började dock med Kalle anka och fika. Sen gick vi husesyn och blev introducerade till allt lego som fanns där. Jonas kom fram till att han nog egentligen bara önskade sig Star Wars lego och undrade försiktigt om det kanske var så att hans julklapp innehöll något sådant. Eftersom det kommit fram att jag inte alls skulle få någon katt så framhöll jag bestämt att det inte blev något lego! Just då iallafall. Hade ju inte sagt nej till lite Star Wars lego själv...
Sen kom tomten! Och även jag fick julklappar, gött, då hade man varit snäll i år också.
Det blev en del paket.
I vissa paket fanns det en hel del lego och när man får det vill man ju bygga direkt! Så som de ingenjörer vi är blev vi inkallade som bygghjälp.
Fick ihop två bilar, en skattkammar-gömma och en helikopter.

Sen åt och åt och åt vi.

5 kommentarer:

Lottas Bak&Form, surdegsbageri sa...

Verkar som en helt normal och trevlig julafton, ser härligt ut. Gillar detta med att bygga lego, det är ju som att fortsätta med julklapparna ett tag till - annars sitter man gärna där med allt papper runt fötterna och blir lite "tom" efter. Men jag undrar om du verkligen gav StarWarsLego till Jonas, och så fick du ingen katt!

Augusta sa...

Gav inget lego! fick ju ingen katt..

Anonym sa...

Snygg klänning, vill ha en bättre bild på den!

Anonym sa...

Alltid kul med barn och lego bygge. Tur vi var hemma hos dom så alla bitarna hamnade i rätt hem 😊
// Eva W

Augusta sa...

Eva: Ja verkligen! så mycket bitar, men var väldigt roligt.

Elin: nyförvärv från Cos! Den en najs!