måndag 17 februari 2014

Halvvägs

Vi byggde hela helgen, fullkomligen slogs med wellpapp och små skruvmejslar. Inte med varandra då utan mot själva möblerna. Det var ett jämt lopp, en av lådorna krossade min stortå men jag gav igen med att bryta den rakt av (eller ja den knäcktes när den landade på min tå...)
Vi började med att ta bort all tejp efter målandet samtidigt som vi lyssnade/tittade på damernas stafett.
Sen sattes skrivbordet ihop. Och här freebasade vi, monterade inte hela möbeln! Ja ni hör ju vad innovativt, nästan så vi designat den själv (Vi struntade i att montera några hyllplan så själva datorn fick plats där istället).



Sen byggde vi tvmöbeln. Tanken är att ha två extra hyllor uppe på de höga bokhyllorna men det väntar vi lite med då det kan vara bra att skruva fast dem i väggen på något sätt. Så att skaderisken inte är allt för överhängande vid inträde i denna bostad. Alla grejer hade vi inte fått med oss första gången men efter lite sökning fann vi att Ikea Kållered hade det vi behövde så tog en tur ut dit och kunde sen bygga ihop så det såg helt klart ut.

Nu började det bli sent, en låda hade krossat min tå och det var lite snett här och där. Humöret tröt kan man säga. Bra tillfälle att kalla avslut på byggdagen, störta in i köket och laga lammfärsburgare för att sen rusa in i vardagsrummet och koppla in tvn igen. Mellodags!

Efter mat, kokosbollar, tv och slutligen flera timmar sömn var vi fitt for fight att åka ut till Ikea igen. Trodde jag. Det var visst en herrstafett i skidor också. Så blev återhämtning i soffan med resterande kokosbollar tills vi kunde se guld nr 2 tas hem. Med det lämnade vi börjat hemmet i jakt på en likadan lådfront som förolyckades dagen innan. När vi ändå var ute och åkte så länsade vi Clas Ohlsson på sladdlister för att vid hemkomst ta oss för det vi planerat att göra det senaste fyra åren. Vi tog hand om alla våra sladdhärvor!
Riktigt nöjda är vi. Skönt att ha lite stängda hyllor och mycket mer förvaring än innan. Det som saknas är den beställda soffan tillsammans med soffbordet som ska komma om ett par veckor samt kolla ut lite nya lampor och en matta.

4 kommentarer:

Lottas Bak&Form, surdegsbageri sa...

Oj vad fint det blir! (trots OS-tävlingar som stör...) Rekommenderar ståläggs (eller vad heter de) skor till Augusta, inte bra att krossa tår, det gör ju jätteont jättelänge ju, fast då kan du ju ligga still framför eran fina TV-hylla och läka förståss.

Emelie sa...

Kanonsnyggt!

Anonym sa...

Blir ju asbra detta! Najs!

Anonym sa...

Snyggt o bra jobbat. Tur ni tränade på lego i julas så ni klarar ikea bygget så galant ;)
/Eva W